Spademanns Leksikon

Hemmeligheden om, hvorfor julemanden kan nå verden rundt på ét døgn er hermed afsløret.

Sådan ved du, at du har været rigtig, rigtig slem i år.

Juleaften er den 24. december.

"Ah, den søøøøde juletid"

~ Købmanden om din mor


Julen er den søde tid, hvor vi lader dankortet do the talking og viser fjerne familiemedlemmer, hvor meget vi holder af dem ved at købe det, der står på sedlen.

Middagen[]

Så spiser vi en and. Og en gris. Eller en kalkun. Og drikker lidt mere rødvin end vi plejer... Ja, nogle af os. Og danser rundt om juletræet, mens vi på grund af rødvinen kommer til at synge Cæsars version af "Højt fra træets grønne top":

"Så nu er mor blevet træt, og hun kan ej mere, fader er i køkkenet, han må onanere"

~ Cæsar om en gammel julesang


... hvilket er meeeeget uheldigt, for faster Anna fra Indre Mission er jo med i aften og selv om hun har sendt mange stjålne blikke til 14-årige Matias, så er det ikke liiiige sangen at synge. Børnene er ligeglade. De kender det, der er værre fra skolen.

Gaverne[]

Og så skal vi åbne julegaver! Det er det, hele december måned går ud på, altså at glæde sig til at få gaver.

OBS! Dette er kun et eksempel på et par familier og dette betyder, at ikke alle familier får joggingbukser og pudder i julegave. Eksemplet her er ikkun en generalisering, som prøver at give et samlet overblik over, hvad den gennemsnitlige familie begaves med på en højhellig juleaften!
Der kan være en risiko for, at nogen bliver belemret med årets julegave. Men det er der jo også så mange andre, der også får.

Familie 1[]

Og far får et slips af mor, og mor får to nye forlygter, til bilen altså, det er fars måde at sige undskyld for julefrokosten og lille Matias får en brud fra Thailand og bliver sur, fordi hun er mørkhåret, og han ville ha' en rødhåret og tøsen på 15, som vi ikke kan huske hvad hedder, fordi hun slet ikke ligner os får en flaske sprut, fordi det var for dyrt med et gavekort til Matas og faster Anna får en dildo, fordi du ikke liiige forstod, at hun med "massageapparat" mente sådan en vandbørge til fødderne, og hun ser meget fornærmet ud, men vil alligevel ikke have den byttet.

Familie 2[]

Far får et slips, eller et par joggingbukser af mor, for mødre er jo så praktiske. Mor får en hjemmelavet lervase, som lille Matias har lavet henne på skolen i billedkunst. Lille Matias får den Playstation 3, han har ønsket sig, samt en masse spil. Og storesøsteren Lisa på 15 får nogle alt for stramme Dieselbukser og en dåse alt for mørk pudder med et brillant orange skær, mindst fem hudtoner mørkere end hendes egen. Og faster Anna får den Foodprocessor hun har ønsket sig i årtier, men bare aldrig har fået.

Og af hensyn til børnene, venter mor og far med at give faster Anna den dildo, hun også har ønsket sig i årtier, men aldrig har fået, til børnene er smuttet i seng.


Julenatten[]

Og farmand siger, at han vil se juhuleaftensgudsjhtjenhjeneste fra Paaarven i Rårrm, og ta'r tøsens sprutflaske og forsvinder ind i stuen, mens hans støder ind i juletræet, som vælter, og børnene bliver hentet af de lokale hashhandlere, for at tage til halbal i Sdr. Røvhulshallen, og mor drikker resten af sherry'en og siger, at vi kan rende hende i røven, og moster tager sin gave og går tidligt i seng, men kommer ud igen lidt efter, for at høre om vi har nogle batterier ... til hendes "vækkeur".

Og tøsen fra Thailand spørger, om vi har noget "thingsjuveng?", klipper en au pair-annonce ud af Sdr. Røvhulstidende og hopper ud af vinduet.

Og naboen holder grill- og grisefest - de ugudelige mennesker.

Og lur mig om ikke det er jul igen, inden du har fået alt gavepapiret i skraldespanden.

Glædelig jul!