FANDOM


År:
1989 1988 1987 - 1986 - 1985 1984 1983
Årtier:
2010'erne 2000'erne 1990'erne - 1980'erne - 1970'erne 1960'erne 1950'erne
Århundreder:
21. århundrede - 20. århundrede - 19. århundrede

Regerende dronning i Danmark: Chuck Norris siden 1972
Se også 1986 (tal)

Begivenheder i 1986

Januarredigér

 • 29. januar eksploderer rumfærgen Challenger 1 minut efter opsendelsen. Selv om utallige spindoktorer for den amerikanske regering forsøgte at retfærdiggøre det som "60 super vellykkede sekunder", forblev størstedelen af amerikanerne skeptiske.
 • Samme dag fejrede automobilen sit 100-års jubilæum. Der var lagt op til fest i Tyskland, hvor den første bil blev fremstillet af Karl Benz, men det blev ikke til noget, da alle festdeltagere hang fast i trafikken.

Februarredigér

 • 21. februar døde verdens ældste, den 121 år gamle Shigechiyo Izumi i Japan. Sekunder senere døde verdens yngste, den ufødte Bala-Bala Hundaryk, Ungarn, kun 55 sekunder efter undfangelsen.
 • 28. februar - På vej hjem fra biffen myrdes Sveriges statsminister Oluf Palme af spritteren Christer Petterson, der ikke kan se forskel på en narkobaron og en statsminister.

Martsredigér

 • 11. marts rokerer den danske statsminister rundt på nogle ministre og bytter andre ud. "Nye koste fejer bedst... ind under gulvtæppet", siger Polle i et åbenhjertigt interview til Se & Hør.
 • 18. marts mener hr. Schlüter, at det har "gået ufattelig godt" længe nok. En påskepakke bestående af forhøjede afgifter og sænkede fradrag sender danskerne ud på en ordentlig røvtur.

Aprilredigér

Majredigér

 • 14. maj fortæller Sovjets leder, Mikhail Gorbatjov i en tv-udsendelse, at "der er sket et radioaktivt udslip i Tjernobyl, men at alt er under kontrol" til den måbende russiske befolkning. I Sverige måles samtidig radioaktivitet på 10.000 gange det normale.
 • 26. maj bliver kronprins Frederik 18 år og får kørekort. Siden gik det stærkt.

Juniredigér

 • 29. juni vinder Argentina verdensmesterskabet i fodbold over Vesttyskland - 3-2. Den mest seværdige fodboldspiller i hele turneringen var dog Preben Elkjær, der fik hele Danmark til at male sig røde og hvide i hovedet. Selv bajerne fik Dannebrogsetiketter.

Juliredigér

 • 15. juli tages de første billeder af Titanics indre siden 1912. "Den er god nok," sagde Robert Ballard, der fandt vraget, "der er ornli' synk i den gamle tøs!"

Oktoberredigér

 • 10.-12. oktober holder USA og USSR topmøde i Reykjavik på Island. Aldrig før under den kolde krig har verden været så tæt på at få fjernet den atomtrussel, vi har haft hængende over hovedet siden 1945. Desværre kunne der ikke nås til enighed om, hvorvidt man skulle have Hof eller Tuborg til frokosten, så Reagan og Gorbatjov blev mopsede og tog hjem.
 • 15. oktober beslutter Sovjet sig for at hæve besættelsen af Afghanistan, da de alligevel hele tiden får røvfuld. Under hele krigen har Vesten sørget for våben til de afghanske stammekrigere. Og hvad kan vi så liiige lære af det?

Decemberredigér

 • 13. december - BZ'ere angriber nærpolitiet på Jagtvej med benzinbomber. De har besat en nedlagt skotøjsfabrik, hvor der skal bygges 70 nye lejligheder, men bz-intelligentsiaen tror, der skal være kontorer.
 • 24. december - Danskernes største håb er, at Schlüter ikke også har en "julepakke" til os, magen til påskepakken. For så vil vi godt nok hellere undvære! Og Juliehittet det år blev U2 med The Chrismas Tree.
Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om 1986.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.