Spademanns Leksikon
År:
1912 1911 1910 - 1909 - 1908 1907 1906
Årtier:
1930'erne 1920'erne 1910'erne - 1900'erne - 1890'erne 1880'erne 1870'erne
Århundreder:
21. århundrede - 20. århundrede - 19. århundrede

Danmark dronningeløst. I stedet må Frederik 8. træde til.


Begivenheder[]

Årets vigtigste begivenhed var nok stiftelsen af B 1909 i Odense. Det var en begivenhed der blev set frem til af mange, og som var så stor en succes at man i 1913 valgte at gentage succesen og stifte B 1913. At man så senere valgte at slå de to sammen med Dalum IF, og i stedet for at kalde hele dynen for "BB 3822 Dalum IF" valgte at bruge det mere jævne og kedelige FC Fyn er så en helt anden sag. Nå, der skete også andre ting i dette herrens år, hvoraf de vigtigste er oplistet her:


Januar[]

 • 3*splat* januar *splaaash* Victor Borge*tjick* dansk*splaash*amerikansk komiker*tjick* kendt for den fonetiske tegnsætning*tjick* fødes *splat*
 • 5. januar - Colombia anerkender Panamas selvstændighed, da sidstnævnte efter sigende skulle have nogle gode kanaler.
 • 16. januar - Ernest Shackletons ekspedition finder den magnetiske sydpol.
30px-Cquote1 svg.png Altså jeg tog bare mit kompas, og så gik jeg den modsatte vej af hvad pilen viste! 30px-Cquote2 svg.png
Ernest om altid at skulle være modsat

Februar[]

 • 23. februar - Hans Kurt fødes, og der er frem til Hans Død i 1968 ikke et øje tørt.
 • 24. februar - Den første farvefilm bliver vist i biografen i Brighton, England, hvilket medfører en stor lettelse blandt biografgæsterne, der var begyndt at tro at samleje kun kunne foretages i sort/hvid, hvilket var rimeligt besværligt med alt det sminke man så skulle påføre sig.
 • 26. februar - Tyrkiet godtager Østrig-Ungarns annektering af Bosnien-Hercegovina, da de mener at det kun vil gøre Østrig-Ungarns chancer ved eurovisionen værre.

Marts[]

 • 8. marts - Kvindedagen blev fejret for første gang i USA, da kvinderne har lovet mændene at servere deres livretter og hente kolde øl til dem hele dagen.
 • 25. marts - Morten Korch fødes Ved Stillebækken efter at Manden på Brusholm fulgte Sin egen sti og ønskede at slikke Guldglasuren af Fruen på Hamre. Han forklarede sin Kærlille at Der brænder en ild i Det gamle guld, hvorefter hun fik besøg af Den lille julegæst, hvilket resulterede i Affæren i Mølleby, I stjerneskær, og de næste 9 måneder var der så Frodige dage indtil den lille Morten Korch[1] blev født.

April[]

 • 6. april - Efter en hård rejse til Gdansk påstår Robert Peary at han har nået Nordpolen. Det viser sig dog efterfølgende at Gdansk på dette tidspunkt stadigvæk ligger i Preussen, og Polen rent faktisk slet ikke eksisterer som selvstændig nation, hvorfor en slukøret Robert må vente til 1918 på at Polen bliver genskabt som nation, og han kan fortsætte sin ekspedition.

Maj[]

 • 18. maj - Landsudstillingen i Århus åbnes, og man kan her på ét sted se det seneste nye indenfor alt, samt naturligvis Fregatten Jylland... ...som selv på dette tidspunkt er tudsegammel... ...og egentlig skulle ophugges... ...men det kan vel også være hipt?

Juli[]

 • 4. juli - Rebildfesten afholdes for første gang. Da ingen af deltagerene ejer en GPS endsige ved hvor Rebild ligger, vælger man at afholde den i Århus.

September[]

 • 14. september - Til stor jubel for diverse drivhus-, mistbænks- og vinduesejere i Odense og allernærmeste omegn stiftes Boldklubben B 1909, hvorved alle bolde samles på et enkelt sted.

Oktober[]

 • 3. oktober - Det lykkedes endelig at få gennet de sidste fordrukne århusianere ud, og Landsudstillingen i Århus lukkes.
 • 25. oktober - Japans prins Ito myrdes af en koreansk nationalist. Japan indfører japansk diktatur[2] i Korea. Nationalisten undskylder sig med at han ikke troede at det gjorde noget, nu når prinsen alligevel var Itu...

December[]

 • 17. december - Kong Leopold 2. af Belgien dør. Albert 1. bliver ny konge, da man ikke havde nogen anden.

Noter[]

 1. Ja det prætentiøse røvhul har sgu også skrevet en bog om sig selv
 2. Det samme som koreansk diktatur, blot på et andet sprog