FANDOM


År:
1906 1905 1904 - 1903 - 1902 1901 1900
Årtier:
1930'erne 1920'erne 1910'erne - 1900'erne - 1890'erne 1880'erne 1870'erne
Århundreder:
21. århundrede - 20. århundrede - 19. århundrede

Danmark dronningeløst. I stedet må Christian 9. træde til.


1903 er året hvor Madsen-rekylgeværet konstrueres af V.H.O. Madsen, der på det tidspunkt var general og krigsminister. Geværet viste sig at være både effektivt og hurtigtskydende, og Verdens Sundheds-organisationen valgte hurtigt at tage navn efter det, da det virkelig kunne nedbringe antallet af syge i en svimlende fart.

Begivenheder redigér

Januarredigér

 • 11. januar - Storm P debuterer som skuespiller på Casino, og alle pauserne går med at finde ud af hvornår en Tuborg smagte bedst.
 • 21. januar - Den nye Langebro, der er en drejebro og forbinder København og Amager, åbnes for fodgængere, hvilket Kim Larsen og resten af Gasolin hurtigt benytter sig af. Da broen en måned senere er blevet rengjort igen, åbnes den også for vognkørsel.

Februarredigér

 • 7. februar - Den amerikanske antitrustlov vedtages. Fra nu af stoler USA ikke på nogen som helst!

Martsredigér

 • 1. marts - Jens Jensen bliver Københavns første socialdemokratiske borgmester. Jens Hansen køber en bondegård.

Majredigér

 • 15. maj - Ny Skattereform med indførsel af formue og indkomstskat. Til gengæld erstattes hartkornskatterne af ejendomsskyld, da den daværende regeringen ikke mener man skal slå folk i hartkorn, hvilket de høster stort bifald for.
 • 15. maj - Danmarks første motorlov. Det bliver nu lovpligtigt for alle automobilejere at abonnere på FDMs medlemsblad "Motor".

Juliredigér

 • 1. juli - 60 professionelle cykelryttere sætter sig i sadlerne, klar til det allerførste Tour de France løb. Der går dog et par år inden de finder startpistolen, så løbet kan komme i gang!

Septemberredigér

 • 25. september - Ruten Gedser-Warnemünde åbnes med en flerstemmig gengivelse af "Og de bar stadig øl ind" akkompagneret af skrål og bægerklang i de toldfrie varer[1].

Oktoberredigér

 • 30. oktober - Under kommunistkongressen i London splittes kommunisterne i Bolsjevikker ledet af Lenin og Mensjevikker, der blev ledet af en anden[2]. Efter sigende skulle splittelsen skyldes at Lenin ikke ville dele sine Evers bolcher med hvem som helst!

Novemberredigér

 • 3. november Panama erklærer sig uafhængigt af Colombia.
30px-Cquote1 svg Det sværeste var sgu at få krikkerne ned i kassen 30px-Cquote2 svg
Fransk bilkonstruktør om de første motorer

Decemberredigér

 • 10. december - Finsen får Nobelprisen, da Jensen jo fik borgmesterposten og Hansen bondegården.
 • 17. december - Brødrene Wright gennemfører historiens første flyvning, og inkasserer fluks en bøde fra luftfartsvæsenet for manglende starttilladelse.
Lille Hedtoft

Den lille Hedtoft kommer til verden

Født redigér

30px-Cquote1 svg Es was ein Schade! 30px-Cquote2 svg
Den tyske fødselslæge om Jens Augusts fødsel

Noterredigér

 1. Jååh, det var skam også billige dengang
 2. Politikens Universal Hvem Hvad Hvor er lidt uklar på dette punkt. Hvilket muligvis skyldes den store kaffeplet på side 26.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.