Jurassic World: Dominion Dominates Fandom Wikis - The Loop

01:25
År:
1898 1897 1896 - 1895 - 1894 1893 1892
Årtier:
1920'erne 1910'erne 1900'erne - 1890'erne - 1880'erne 1870'erne 1860'erne
Århundreder:
20. århundrede - 19. århundrede - 18. århundrede

Regerende konge i Danmark: Christian 9.


MDCCCXCV i romertal. Årets navn i Kina: Træhesten.

Tog1895.jpg
Man skal kigge godt efter for at få øje på husmoren med baguette og hverdagsvin.
 • Hele året - Indien rammes af hungersnød og byldepest på en gang. Det er fandeme for meget af det gode. Seks mio. døde, ikke mindste en enkelt dansker, Balle-Ole.
 • 1. januar - J. Edgar Hoover fødes på årets første dag. Både mor og far er ordentlig bagstive, hvilket kan forklare, hvorfor J. Edgar kommer til at ligne en bulldog på vej til aflivning.
 • 5. januar - Den franske officer Alfred Dreyfus degraderes til kaffehenter og fængsles på Djævleøen, som altså ikke er Sjælland, men en anden lille pisseø i Fransk Guiana. Anklagen, der er pivfalsk, lyder på spionage til fordel for Tyskland. Sagen kører fra 1894 til 1906 og er fuld af rænker og bagvaskelse, men det gider vi jo ikke skrive om hele tiden, vel.
 • 15. januar - Piotr Tchaikovskys ballet, Svanesøen, har repremiere i St. Petersborg efter at være blevet gennemrenoveret af en mere talentfuld trappeartist. Hoppetihop-tihop-tihop.
 • 1. februar - Folketælling i København og på Frederiksberg. Resultatet kendes ikke, da optællerne bliver rullet på Café Intime.
 • 3. marts - I München kræver man, at cyklister skal bruge nummerplade og aflægge køreprøve. Ja, det var dengang, i dag kan de ærede cyklister hverken vise af eller holde sig til cykelstien.
 • 25. maj - Oscar Wilde idømmes to års fængsel for "ulovlig og usømmelig omgang med andre hankønsvæsner". Say no more, say nooo moooore!
 • 10. august - Man taler altid om den sidste promenadekoncert, men her møder vi faktisk den første. Dirigenten er Henry Wood, der fører orkesteret sikkert igennem klassikere som Peace me in the Eye og Smoke on the Water.
 • 28. september - Louis Pasteur dør af en infektion i måsen. Så kan du måske lære at holde dig fra baciller en anden gang, dit lille møgdyr.
 • 22. oktober - En fransk lokofører har så travlt med at indhente en forsinkelse, at han kører lige igennem stopbom, perron, ankomsthal og ud af vinduet på første sal på Montparnasse Station i Paris. Hastværket koster kun et enkelt menneske livet, en husmor, der var på vej ned af Montparnasse med en baguette til frokosten og en flaske hverdagsvin til mon cheri. Lokomotivet løftes fri af 10 mænd med en 250 tons løftestang, så den stakkels mand kan få sin vin.
 • 28. december - Brødrene Lumiere tager for første gang penge for en filmfremvisning, "arbejderne forlader Lumierefabrikken". 46 sekunder varer hele herligheden, vi skal ikke afsløre slutningen her, men der sker ikke noget.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.