FANDOM


Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om ██████.

"For nogle mennesker ligger der også en vurdering af en persons sociale adfærd i udtrykket "██████". I denne betydning er det ikke nok, at personen ser ud til at være af mellemøstlig herkomst – vedkommende skal også opføre sig på en måde, der bryder med sociale normer i Danmark. Det kan for eksempel være, at personen opfattes som aggressiv eller provokerende."

~ Wikipedia om almindelig dansk opførsel, et emne de ganske tydeligvis intet ved om.

██████ er et yderst nedsættende ord, og faktisk et af de ondeste ord i det danske ordforråd; det er derfor, at viSpademanns Leksikon har besluttet at nægte folk brug af ██████ i en hvilken som helst sammenhæng. Hvis vi bliver presset kan vi godt omtale det som "P-ordet", men så heller ikke mere.

Hvor er I pludselige så, tjaaa, politisk korrekte?

Vi ved godt, at vi her på Spademanns ikke har været lige flinke overfor fremmede, hverken overfor fyldebøtterne, imperialisterne, nazisterne eller frøæderne. Og det faktum at vi konsekvent omtaler sorte mennesker som negere, har da også givet anledning til et par hævede øjenbryn. Men hvor "neger" ikke oprindeligt har været opfundet med onde intentioner i baghovedet, blev ██████ opfundet udelukkede for at være racistisk. Så et eller andet sted må vi vel trække en grænse for, hvad vi kan tillade os, og den grænse går ved ██████.

Jamen, hvorfor helvede nægter I at sige ██████? Er I blevet truet? Er I bange for at blive angrebet? Er det et tyndt forsøg på selvcensur?

Dette handler ikke om nogen af de grunde. Dette handler om respekt. Respekten for vores medmennesker. Og med det er med den respekt i baghovedet, at vi nægter at sige ██████. Her på Spademanns har vi nemlig dyb respekt for sandnegerne fra Muslimland og deres yderst mærkelige rallamara skikke. Nemlig!

Hvis man nu er nødt til at anvende ██████

Der kan jo være situationer hvor man er nødt til at anvende en mere velartikuleret udgave af P-ordet f.eks. i politikredse. Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen har til lejligheden indskærpet, at det korrekte substitutions-ord er "Perle" og kommer i et internt notat med eksempler på korrekt anvendelse af "perle"...

  • "Så din ildelugtende perle, skrid så hjem til din shawarmabar."
  • "Jeg har kneppet din perlemor"
  • "Hvad er så det for en perlepik, du har haft i munden, sir du?"

Alt i alt et glimrende tiltag fra Hannemors hånd. Vi på Spademanns Leksikon opfordrer også til at følge samme praksis....hvis du nu ikke kan holde ordet væk fra din mund.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.