m (Kategorisering)
Tag: sourceedit
Tag: sourceedit
Linje 1: Linje 1:
'''"Luk skinken mens den er varm."''' ([[engelsk]]: "close the ham while it's hot.") er et forhistorisk citat, der eftersigende skulle være sagt af selveste [[Jesus]]. Citatet blev først fundet i 1927 af den verdenskendte arkæolog [[Flemming "Jennie" Toft Jørgensen]] i Slagelse på [[Djævleøen]]. Flemming siges også at have haft med flere religiøse genstande og væsener at gøre bl.a. den satanisktiske dæmon [[Flemse]] (opkaldt efter Flemming selv). Filmatiseringen om Flemse; [[Den Fejlede Ofring]] vandt i [[2014]] 6 [[Oscar]]s for bl.a. bedste kvindelige hovedrolle, bedste soundtrack og bedste manuskript.
+
'''"Luk skinken mens den er varm."''' ([[engelsk]]: "close the ham while it's hot.") er et forhistorisk citat, der eftersigende skulle være sagt af selveste [[Jesus]]. Citatet blev først fundet i 1927 af den verdenskendte arkæolog [[Flemming "Jennie" Toft Jørgensen]] i Slagelse på [[Djævleøen]]. Flemming siges også at have haft med flere religiøse genstande og væsener at gøre bl.a. den satanisktiske dæmon [[Flemse]] (opkaldt efter Flemming selv). Filmatiseringen om Flemse; [[Den Fejlede Ofring]] vandt i [[2014]] 6 [[Oscar]]s for bl.a. bedste kvindelige hovedrolle, bedste soundtrack og bedste manuskript. Selvom det måske lyder som en plat engelsk [["injoke"]], gør man opmærksom på at udtrykket har sin oprindelse i den danske kristendom, efter som flere undersøgelser viser at de danske borgere har det med at misforstå betydningen af dette hellige citat.
   
 
[[Kategori:Indforståede engelske vittigheder der ikke fungerer så godt på dansk]]
 
[[Kategori:Indforståede engelske vittigheder der ikke fungerer så godt på dansk]]

Versionen fra 23. mar 2015, 14:23

"Luk skinken mens den er varm." (engelsk: "close the ham while it's hot.") er et forhistorisk citat, der eftersigende skulle være sagt af selveste Jesus. Citatet blev først fundet i 1927 af den verdenskendte arkæolog Flemming "Jennie" Toft Jørgensen i Slagelse på Djævleøen. Flemming siges også at have haft med flere religiøse genstande og væsener at gøre bl.a. den satanisktiske dæmon Flemse (opkaldt efter Flemming selv). Filmatiseringen om Flemse; Den Fejlede Ofring vandt i 2014 6 Oscars for bl.a. bedste kvindelige hovedrolle, bedste soundtrack og bedste manuskript. Selvom det måske lyder som en plat engelsk "injoke", gør man opmærksom på at udtrykket har sin oprindelse i den danske kristendom, efter som flere undersøgelser viser at de danske borgere har det med at misforstå betydningen af dette hellige citat.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.